The Verdict

8/08/2016 08:51:00 PM

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera

Remember my previous post about the interview that I went on 21/5-25/5 ?
Today, is the big day. The UPU announcement (our placement) , and alhamdulillah, I am one of the 39k students who are accepted to UA (Universti Awam)


Alhamdulillah. Dapat ler teman menyambung cita-cita di UiTM Shah Alam. Weh... bagai sirih pulang ke gagang kot. Bagai ikan pulang ke lubuk gittew. 
Apparently UKM rejected me cuz I said UiTM is my first choice kot lol

tapi langit tak selalunya cerah....


Weh!! Apeni ?? Last choice kot ??
Takde jodoh ah ni. Haritu masa interview sembang boekk punya... last last gagal weh. sedih gila TT.TT
Cedih ah UM treats me like this. Apeni ?? I puji chuolss melangit kot haritu
Kamu itu kejam *ala Cinta (AADC)*

Tapi... Maghrib tadi aku terperasan something . Dalam doa aku selepas solat, mesti aku mintak
"Ya Allah, permudahkan urusanku untuk melanjutkan pelajaran di peringkat degree."

See... doa aku makbul kot. Sebab Allah senangkan semuanya. Takde la pening nak pilih yang mana.... (untuk aku la)

Kawan aku dapat UUM & UM (ari)
Housemate aku dapat UiTM & UM --- budak pandai ni. geram aku
Classrep aku dapat UKM & UM

Apa pun, tahniah aku ucapkan kepada yang berjaya. Yang gagal, buatlah rayuan. Jangan give up.

Bye.

You Might Also Like

17 comments

  1. Congrats for your success in application! Btw nak tanya siapa yang dapat UKM from your class? Btw I think you know me :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi encik Hariz :p
      I rasa Haiqal je yang dapat UKM (well the others wont share their result)

      Anyway congrats for your success too !! :)

      Delete
  2. Tahniahh! Uitm pun top univ okay, so jgn rasa rendah diri ahaha

    ReplyDelete
  3. Tahniah.. semoga dipermudahkan urusan pelajaran dan success dlm kerjaya suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  4. Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. REZEKI dan KEJAYAAN

    ReplyDelete
  5. tahniahhhh! semoga lebih berjaya dan dimudahkan segala urusan!
    followe d here #426
    follow back okay :)

    ReplyDelete
  6. Hi . Nak tanya akak dapat berapa A masa SPM & subjek apa ? && masa nak masuk asasi undang - undang tu ada interview ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6A. takde interview. Degree baru ada interview

      Delete
  7. Replies
    1. Susah.
      Ada 150 place and around 350++ candidates.
      ratio lebih kurang 3:7

      Delete
  8. Salam kak nak tanya, berapa orang ye satu batch akak untuk degree law sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak jelas la soalan awak hahahaha. Kalau awak tanya batch saya ada berapa orang sekarang the answer would be lebih kurang 300++ orang --- batch paling besar dalam sejarah setakat ni.
      Kalau awak maksudkan berapa orang daripada batch asasi saya yang sambung law ... ramai ... majoriti kot

      Delete
  9. salam kak, batch akak untuk degree law uitm ada berapa orang ye?

    ReplyDelete

Terima kasih !

Popular Posts

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers

Subscribe