Tutorial | Download MP3 & Video from Youtube

12/12/2013 09:20:00 PM

Assalamualaikum.


MP3

1. Pergi ke Youtube.com dan carilah lagu yang kamu suka .
2. Copy link

3. Pergi ke http://www.youtube-mp3.org/ dan paste link di situ


4. Klik Download




VIDEO

1. Sila ke youtube.com dan cari video yang nak didownload
2. Copy link


3. Pergi ke http://keepvid.com dan paste link tersebut
4. Klik download


5. Pilih format . Tapi aku cadangkan 480p / 720p (HD)




p/s : Walaubagaimanapun , youtube-mp3 tu akan menggenapkan duration lagu . Maksud aku , kalau lagu tu 4 minit 10 saat , lagu akan jadi 4 minit je . 

Kalau ada apa-apa problemo sila bagitau :)

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan ...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers

Subscribe