Review | The Undomestic Goddes - Sophie Kinsella

12/17/2013 01:59:00 PM

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera



bil mukasurat : 416
duration : masih tak habis lagi . Hahahhahaha


Ola . Siapa pernah tengok filem confession of a shopaholic yang tak silap aku Hilary Duff kot yang berlakon ..
Kalau korang nak tahu , filem tu sebenarnya diadaptasi daripada sebuah novel yang ditulis oleh Sophie Kinsella .

However , hari ni aku bukannya nak cerita pasal COAS tu , tapi nak cerita atau buat review tentang The Undomestic Goddes .

SINOPSIS 

Samantha Sweeting (watak utama) merupakan seorang lawyer yang bekerja di Carter Spink iaitu firma guaman yang terbesar di London . K ni semua fiksyen je.
So , as a lawyer , hidup dia memang busy lah . Meeting , clients and all that sampaikan birthday sendiri pun tak sempat sambut .

Satu hari ni , nak dijadikan cerita  , dia terlupa nak draftkan borang client and firma tu rugi . And it was a huge mistake yang boleh mencacatkan portfolio dia sebab dia baru je habis interview untuk partner which is aku pun tak faham part ni .

Then , disebabkan rasa bersalah dan rasa macam dah takda harapan lagi , malam tu dia naik train , mabuk , dan dia sampai kat sebuah rumah . Hahaha
tuan rumah tu ingatkan dia calon pembantu rumah ! Masa ni dia kelentong lah pernah masak untuk itu ini .. apa semua ...

Nak tahu apa yang akan jadi selanjutnya ? Sila dapatkan naskah anda sekarang xD


PANDANGAN 

Cerita ni cliche je sebenarnya . Dia tipu dan bila penipuan tu terbongkar , something happened .
Kat rumah 'tuan' dia tu pulak dia berjumpa dengan Nathaniel yang ingatkan dia ni baru je break dengan boyfriend . So they start to form a relationship 

Samantha tried to tell Nathaniel the truth however she did not do so , because she saw "No Lawyer" sign at Nathaniel's bar . Well , she's a lawyer and you gotta be a girl and think like a girl yang tengah falling in love with someone but that someone really hate your profession ....


Jadi cerita ni sesuai kepada sesiapa yang nakkan sesuatu yang boleh diagak endingnya ataupun dalam bahasa lain malas nak berfikir . Hahahhaha

Adios

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers