Poster / Graphics Challenge by Nana Johari

11/19/2013 12:07:00 AM



Bias List 

1) Lee Gikwang
2)Han JooWan
3)Kris
4)Song JiHyo
5)GoHyunJung
6)Kai
7)Choi Siwon
8)YeoJinGoo
9)ParkSeyoung
10)KimJongKook

Task

1 : Introduce yourself or your interests using bias' 4 photo. Make it as a romcom poster/graphic
2 : Make a light angst/romantic poster using bias' 8 photo
3 : Make a romcom poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colors 
4 : Make a romantic/angst poster using your otp of bias' 5 with 3 colors only [black.white.other]
5 : Make a dark angst poster using bias' 7 photo with another optional character [black background]
6 : Make an action/thriller poster using bias' 10 photo 
7 : Make a romcom poster using bias' 2 photo in grayscale with colorful background
8 : Make a gif poster using bias' 3 photo and his/her group members
9 : Make a or more than one 100x100 px icon using bias' 6 photo with the use of coloring PSD
10 : Make a horror poster using bias' 9 photo 

Rules 

1 : You can add any other characters in the poster (not more than four) [unless the number of characters has been stated] 

2 : Use 550 x 700 px [optional]

Le Posters 

p/s : klik kat icons ni untuk tengok poster
pp/s : sudah disusun mengikut aturan dan biasnya . 
ppp/s: hihih

   

   

  






 // Untuk Task 8 yakni gambo Kris , aku belum buat dan mungkin tak buat langsung . Omagad mana aku reti nak buat gif poster .

//Untuk task 9 : dia punya kerja rumah adalah seperti berikut :



    








Adios . assalamualaikum . 

Sorry buruk  sebab aku masih lagi belajar and .. confirm lah le poster tak sehebat kak Nana yang dah lama berkecimpung . Kehkehkeh . Sudi-sudikanlah diri komen 








You Might Also Like

2 comments

  1. join GA yg awk sponsor. nak follow..tapi..

    xdapat follow sbb butang follower xnmpak..bawah perkataan follower tapi xde butang follow. hmm..mcm mana nk follow?k, bila dh ada nnti leh x inform? nanti aina follow :)

    ReplyDelete
  2. ok, done follow. tekan refresh baru kluar . hahaha. sorry.

    ReplyDelete

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers