Tutorial | Tukar Warna Highlight .

5/27/2013 08:00:00 PM

Assalamualaikum . 

tuto ni untuk template .

1.  Dashboard > Template > Edit HTML

2. Cari kod : 


 a:link{


3. Paste kod di bawah ni : 


::selection {
background: #ECE0F8; /* Safari */

color: #000000;
}
::-moz-selection {

background: #ECE0F8; /* Firefox */

color: #000000;
}

ATAS kod a:link{   tadi


// biru : gantikan dengan kod warna yang korang nak . Cari kat sini


You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan ...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers

Subscribe