Tutorial | PSD Colouring

5/25/2013 11:00:00 AM

Assalamualaikum .


Tuto ni basically untuk orang yang malas nak ber ctrl+m / ctrl+u / ctrl+l ke whatever ke di photoshop .
Makna kata , selain daripada kita berusaha bersungguh-sungguh untuk mengedit gambar di photoshop , kita juga boleh menggunakan PSD colouring . 

First of all , korang download dulu PSD tu di Deviantart / Google / Tumblr . Pilih elok-elok . 


Kemudian , open file PSD tadi dan fail gambar yang korang nak edit tu . 

Buat macam gambar kat bawah ni :


Klik kat layer PSD tu dan drag 'group' tu ke layer image yang korang nak edit tadi . Dan siap .
Lepas tu , korang boleh edit lagi dengan curve/brightness/contrast etc .

Sekiannnn....

Ni contoh imagenya... 


tak faham sila tanyaa

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan ...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers

Subscribe