Tutorial | Load Brush

5/24/2013 07:39:00 PM


Assalamualaikum .

Hari ni aku nak ajar macam mana nak load brush untuk photoshop . [newbies]
First of all , kalau korang bukak brush section tu mesti boring kat sebab brush yang bulat tu je dok kat situ ,
tahukah anda , bahawa senanya ada banyak jenis brush lagi yang kita boleh guna . Tapi kita kena load brush dulu . Bagaimana ?!

Contoh brush yang gempak sikit lah kan :


*belakang perkataan zemalaysiano.bs.c*


Lagu ni hah ........

First of all , korang kena cari dulu brush yang korang nak tu .
Kat Deviantart belambak .



bila dah pilih , korang download lah .


Fail ni dia ABR [brush's file punya jenis : ABR , Gradient : grd] . Makna kata korang dah takpayah nak extract dah lah . 

Kemudian ; 

1. Open your Adobe Photoshop [xkisah CS berapa pun :) ]

2. Kendian , klik brush . Contoh di gambar. 


3. Lepastu , klik anak panah yang ada kat hujung kotak tu . 


4. Dan tekan load brush.



5. Lepas tu , carilah file yang korang download tadi tu dan tekan load .


6. Dah siap . Brush anda sudah boleh digunakan . 


Hm , aku harap penjelasan aku ni jelas :) 
Kalau tak faham boleh tanya . 




You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan ...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers

Subscribe