Tutorial : MP3 Player like me .

6/04/2012 06:17:00 PM

Assalamualaikum .
Whoaa . Blog ai dah salin kulit . Hahahah . 4 jam kau buat benda ni . Dan terima kasih kepada Ayem yang banyak memberikan tips yang berguna .

Memandangkan Youtube punya player banyak membuat hal yang tak diingini , sebagai contoh dia boleh keluar gambar lepastu *video player is too small* bagai , maka , ai pun cari alternatif lain dan bertemulah dengan Billy .

Contoh MP3 player ni ada kat sidebar ai yang meletups tu . Hahaha .

First of all , korang kena pergi LINK ni .

Lepas tu pergi ke IronDj

Jangan guna tab yang sama . IronDj tu untuk kau cari lagu apa yang kau nak . Untuk makluman anda , natang Billy ni boleh memainkan sehingga 5 lagu .

Okay , dah jumpa lagu ? Meh sini , nak ajar .

Tolong sediakan notepad ye . \

Mula-mula korang cari lagu yang korang nak dulu . Contoh dalam gambar ni .


 Lepas korang copy code tadi , pastekan kat Notepad


Lepas tu korang kena cari link lagu tu . Nak cari dia senang je . cari perkataan mp3 yang selepasnya ada url lagu korang . copy kod tadi tu daripada http://_______ sampai .mp3 . Faham ?


Lepas copy tu , korang pastekan dekat ruang kosong yang ada kat page Billy tu tadi . Tengok gambar di bawah


Copy code yang digenerate tu dan paste kat sidebar ataupun tempat-tempat yang korang dah khaskan untuk mp3 ni .


Thats All . Faham ? Tak faham silalah comment atau mesej di cbox .

Adios . 

Gambar hilang ? Lek lek . Right click kat gambar tu then open in new tab . Baru besar terang jelas dan nyata . 


Kesian kau . Kawan . Takpe . Keep Calm . Stay Strong . Kitorang ada . :'(

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers