Tutorial | Motion Blur

5/29/2012 08:44:00 PM

Assalamualaikum .
Mungkin ramai dah tahu . Tapi aku nak ajar jugak . Mana tahu ada yang tak tahu . K . Keling .
Proceed !


Firstly. Bukak PS korang , then :

File > Open (pilih gambar yg nak diedit)


next step

Filter > Blur > Motion Blur 
macam kat atas ni .


dah siap step kat atas ni bukak photoscape .
Nak buat gif kan ?




//ekceli boleh edit terus daripada photoscape . Aku tak perasan . Hahahhah . Caranya , open image > filter > motion blur . Then save . Lepas tu tekan kat animated gif dan buat macam di atas ni .
papehal cbox / komen 

Nanti aku sambung cerita pari-pari tu yekk . Sabar ! 

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih !

Popular Posts

  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera ASASI NI APA? Asasi (foundation) ni sebenarnya fast track ke degree selain daripada...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera wuhuu kini aku kembali ke bandar Kuala Lumpur yang tercinta sempena cuti Thaipusam pada hari I...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Tak pernah aku rasa puas hati dengan ending buku-buku fixi melainkan yang ini. Yan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Wuhuu I’m back. So selepas beberapa siri pengenalan kepada Asasi Undang-Undang UiTM dan...
  • Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera Faq lagi. haritu tentang requirement. Sekarang ni , pasei asasi undang-undang tu sendiri. Soal...

Like us on Facebook

Daisypath Anniversary tickers